Jo toinen toivepostaus viikon sisään, tämähän on mahtavaa! Pidemmittä puheitta saanko esitellä: katkarapumönssi.
Katkarapumönssi (riippuu ruokalajin roolista, monelleko se riittää, mutta neljälle hyvin)
500 g pakastekatkarapuja (Lidlin suurehkot katkat, Greenland Prawns, on luottotuote tähän)
1 kunnon nippu tilliä
1 sitruunan mehu
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 rkl ranskankermaa
*Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa/huoneenlämmössä. Valuta sulaneet katkat siivilässä ja käytä siivilä nopeasti juoksevan veden alla - mutta vain hetken ajan, ettei kaikki suola katoa.
*Hienonna tilli pieneksi silpuksi. Sekoita kulhossa katkaravut, tilli, sitruunan mehu ja pippuri. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma.
P.S. Jos haluat tehdä maidottomia tillikatkarapuja, jätä tuorejuusto-ranskankermalisäys väliin, ja sekoita joukkoon 1 rkl rypsiöljyä.
P.P.S. Vaikka ranskankermaa on vähän, tulee tästä silti melko juoksevaa. Jos haluaa jähmeämpää katkaraputahnaa vaikka cocktail-paloille, kannattaa käyttää pelkkää tuorejuustoa ja huolehtia että katkaravut on valutettu tosi hyvin.
En ole koskaan ollut mikään suuri katkarapujen ystävä, mutta mieheni tykkää niistä, joten ehkä joskus täytyy tehdä tätä esim. tuoreen patongin kaveriksi.
VastaaPoista