
Tamarindi-linssikeitto (1-2 annosta)
n. pingispallon kokoinen pala kuivattua tamarindia
n. 1 dl vettä
tilkka öljyä
2 kevätsipulin valkoista osaa viipaloituna
1,5 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1/2-1 kasvisliemikuutio
1 tl hunajaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
2 kevätsipulin vihreät varret
*Liota tamarindipalaa vedessä parin tunnin ajan. Kaada syntynyt liemi siivilän läpi astiaan ja puristele liemeen vielä kaikki tamarindista irtoava hedelmäliha. Heitä tamarindista jäljelle jääneet kovat ja kuituiset osat pois.
*Huuhtele linssit siivilässä.
*Kuullota sipuliviipaleita kattilassa öljytilkassa hetken aikaa. Lisää linssit, tamarindiliemi, vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia tai kunnes linssit ovat täysin pehmenneet.
*Mausta mustapippurilla ja hunajalla. Anna kiehua hiljalleen vielä muutaman minuutin ajan. Saksi keiton sekaan vielä kevätsipulin vihreitä varsia. Koristele keitto kevätsipulilla.
Kiva idea laittaa linssikeittoon tamarindia! Ei olisi tullut mun mieleeni, mutta sopii varmaan tosi hyvin! Itsellänikin on yksi suosikkilinssikeitto-ohje, jota olen maustellut punaviinietikalla. Tamarindi sopisi varmaan siihenkin!
VastaaPoistaTarkemmin ajatellen idea taisikin alunperin tulla mutkan kautta sun mainiosta rasam-postauksestasi! Mun piti vain keksiä äkkiä jotain täyttävää ja helppoa, joten keitto linssistyi ja suoraviivaistui melko lailla ;) Kiitos vielä näin erikseen siitä tamarindipostauksesta myös!
VastaaPoista