
Curry-siskonmakkarasoppa (2-3 annosta)
1 rkl öljyä
1 rkl currya
ripaus chiliä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
n. 15 cm pätkä purjoa lyhyinä suikaleina
2 pientä porkkanaa lyhyinä suikaleina
1 l kiehuvaa vettä
1/4 kasvisliemikuutio
1/2 dl riisiä
n. 180g siskonmakkaraa
1 dl kevytkermaa
2 rkl sulatejuustoa
puolikkaan limetin mehu
*Kuullota currya ja chiliä hetki öljytilkassa. Lisää inkivääri, valkosipuli, purjo ja porkkana, kääntele muutama minuutti.
*Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja riisi. Purista siskonmakkara palloina joukkoon. Anna kiehua hiljalleen n. 15 min. Lisää vettä tarvittaessa.
*Lisää kerma ja sulatejuusto, sekoittele ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi limettimehu. Maista ja tarjoile.
Tässä se on -täydellisen erilainen keitos tuosta jalosta makkarasta. Itse jämähdän yleensä siihen perinteiseen keittoon tai kastikkeeseen.. tätä on pakko päästä kokeilemaan ja nopeasti.
VastaaPoistaKeittiössä on aina hyväntuulinen silloin, kun keksii jonkun niin hassun yhdistelmän että se hihityttää itseäkin - varsinkin jos lopputuloskin vielä maistuu!
VastaaPoistaTuo Tuulentuvan soppa on itselläkin pyörinyt enemmän ja vähemmän aktiivisesti takaraivossa.
VastaaPoistaKutkutteleva keitto, kerrassaan!
Ja hauskaa on, et jotkut ruokaohjeet saattaa unohtua, mutta yhtäkkiä kaupassa palaa sit mieleen juuri kun niitä eniten tarvitaan :)
VastaaPoista