
Ideana on siis pakastaa banaani (kuorineen, parina palana), antaa jäätyneen hedelmän sulaa siten että sen pystyy kuorimaan, soseuttamaan (sauvasekoittimella) kylmäksi vaahdoksi ja maustamaan. Yhtä banaania kohti käytin n. 1/2 tl piparkakkumaustetta. Kiehtovan yksinkertaista! Sulattamisen kanssa tosin kannattaa olla tarkkana: itse unohdin banaaninpalaset liian pitkäksi aikaa huoneenlämpöön, jolloin vaahto sai jäätelömuodon ohella vauvansosemaisia ulottuvuuksia. Tätä mokaa lukuunottamatta lopputulos oli onnistunut, ja näin helposti aikaansaatu jätskirakenne oli jotain ihan mahtavaa!
Oujee, banaanijäden maailmanvalloitus etenee! Piparkakkumauste on erinomainen idea. Itsekin tässä virittäydyn juuri jouluun, ostin pienen kakkuvuoan (suolisto-)maustekaakkua ;-) varten, kaksi piparkakkumuottia ja pienen piirasvuoan (joka tosin ei liity jouluun, vai lieneekö jouluisia piiraita?!). Kaikki tämä sen kunniaksi, että palautimme tänään opinnäytetyömme! Kyllä kelpaa kokata nyt :-D
VastaaPoistaJoulu on hyvä syy piirasvuokien ostamiseen - mutta opinnäytetyö kyllä vielä parempi! Jättionnittelut :)! Voin kuvitella riemun, itsekin kun vastaavan jutun kanssa hikoilen...
VastaaPoista