tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post8707448971756753495..comments2024-01-06T18:10:39.369+02:00Comments on Unelias kokki: Padallinen puputettavaaAnnahttp://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-31067118735583172382008-08-09T14:21:00.000+03:002008-08-09T14:21:00.000+03:00Hanna: Näinpä <3Arleena: Kivaa jos ohje inspiro...Hanna: Näinpä <3<BR/><BR/>Arleena: Kivaa jos ohje inspiroi kokeilemaan! En muistanut näköjään mainita ohjeessa, mutta vaikka pataan tulee vettä, se ei siis ole soppa, sillä bulgur imee kaiken veden itseensä. Ja siinä samalla makuja sitten ympäriltä. Tämä vain, ettet ihmettele koostumusta :).<BR/><BR/>Mari: Kaipa tämän(kin) tarinan opetus on se meidän alan naisten mantra, että kun syö monipuolisesti niin hyvin menee :) Kaikissa ruoka-aineissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta nyt tiedän ainakin sen, että soijatuotteita valitessa valitsen ehkäpä ennemmin tofua kuin soijasuikaleita. Jotenkin nuo ajatukset vuosisataisista perinteistä, ja etenkin siitä, että soija on myrkkykasvi joka täytyy käsitellä pitkällisesti (kuten tofussa), käy järkeen. Tästä olis kyllä kiinnostavaa saada entistä enemmän tutkittua tietoa!Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-43866389786007989432008-08-08T19:33:00.000+03:002008-08-08T19:33:00.000+03:00En jaksanut lukea linkittämääsi keskustelua ensimm...En jaksanut lukea linkittämääsi keskustelua ensimmäistä sivua edemmäksi, mutta olen varmaan aika jyvällä siitä, mitä myöhemmissäkin kommenteissa lukee. Olen lukenut vastaavia tekstejä aika paljon ja onhan niissä valitettavasti itua. Oon itekkin huomannut, ettei soija prosessoituna eikä liiemmin tofunakaan ole hyväksi mulle; soijajalosteet pistävät paljon nautittuna mahan sekaisin ja tofun hormoonit paskovat ihoni. Siksi käytänkin soijaa nykyään yhä vähenevissä määrin, mutta kuitenkin käytän.<BR/><BR/>Sen sijaan yritän taltuttaa proteiinintarpeeni (joka vaatii lihaskuntoa harrastavalta kasvissyöjältä aina pientä puntarointia) linsseillä, helvetillisellä määrällä pähkinöitä ja siemeniä, seitanilla ja (kik)herneillä. Soijaa pyrin syömään vain 1-2 viikon välein (tietty siten, että ruokaa tehdessä sitä tulee niin paljon, että syö herkästikkin samaa 2-3 päivää). <BR/><BR/>Veikkaan, että soijajalosteita vois verrata makkaraan ja makkaran kaltaisiin leikkeleisiin. Eli kyllähän niitä voi syödä, mutta kohtuudella ja harvemmin, kuin puhtaampia raaka-aineita. Minen nimittäin ainakaan pysty tofusta luopumaan, sillä törmään jatkuvasti ihaniin ohjeisiin. Viimeeksi tänään pistin taas köntsän marinoitumaan ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-46627161397070309862008-08-07T22:53:00.000+03:002008-08-07T22:53:00.000+03:00pitää laittaa kiertoon tännekin kotona keittiöön t...pitää laittaa kiertoon tännekin kotona keittiöön tuo pataruoka- soppaarleenahttps://www.blogger.com/profile/16108382524496114436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-12580366427237726062008-08-07T12:11:00.000+03:002008-08-07T12:11:00.000+03:00kapris ja arskatomsu <3.. mainittakoon myös ves...kapris ja arskatomsu <3<BR/><BR/>.. mainittakoon myös vesimeloni ja blenderi <3Anonymousnoreply@blogger.com