tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post6367550083892891626..comments2024-01-06T18:10:39.369+02:00Comments on Unelias kokki: Opiskelijan kootut ruokavinkitAnnahttp://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-60811131393525301452010-09-30T22:08:27.256+03:002010-09-30T22:08:27.256+03:00Hieno blogi, jonka löysin sattumalta googlaamalla ...Hieno blogi, jonka löysin sattumalta googlaamalla "opiskelijan ruoka" kun tuli hirveä iltanälkä näin ko 10 aikaan illalla, mutta kaapissa ei ole paljon mitään. Lähetän paljon terveisiä itse blogin pitäjälle, jonka nähtävästi yllättäen tunnenkin! T. Anna, A. Raijaan kurssilta parin vuoden takaa:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-27094210106814935322010-02-12T14:20:13.657+02:002010-02-12T14:20:13.657+02:00Hyviä vinkkejä kyllä, pakko myöntää. Harmittaa tod...Hyviä vinkkejä kyllä, pakko myöntää. Harmittaa todella paljon se että ainoa omistamani "pakastin" on jääkaapissa oleva pakastelokero, jossa lämpötila ei ole tarpeeksi alhainen kunnon pakastukseen eikä tilaakaan ole kyllä ollenkaan liikaa. Hyvä jos kaksi pakastepussia mahtuu yhtä aikaa sinne. Ja asun kaverini kanssa samassa kämpässä ja käytämme samaa jääkaappia... Näin talvisin tulee pidettyä ulkona kylmässä pakasteita, mutta ei niitä sinnekään kauheesti kehtaa laittaa. Toisen kerroksen ikkunasta roikkuvat pussit näyttävät hieman epämääräisiltä ja saattavat herättää huomiota pahantekijöiden (tai vain uteliaiden) keskuudessa.Opiskelijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-86329477402306191352008-09-06T13:53:00.000+03:002008-09-06T13:53:00.000+03:00Greenie: Totta, raha-asioiden kanssa tuskailevat a...Greenie: Totta, raha-asioiden kanssa tuskailevat aika monet muutkin kuin opiskelijat, eikä harkinta ole pahitteeksi niillekään joilla rahaa on.<BR/><BR/>Hyvä tietää että joku muukin on onnistunut juustoraasteen pakastuksessa!Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-45460233401333120192008-09-04T18:04:00.000+03:002008-09-04T18:04:00.000+03:00Hyvä postaus munkin mielestä, vaikka en opiskelija...Hyvä postaus munkin mielestä, vaikka en opiskelija elämää vietäkään. Joka tapauksessa ruokaan liittyviä valintoja, sen edullisuudesta ja eettisyydestä pitäisi miettiä enemmän. Ja sitä edullista ruokaa, kauden kasviksia jne pitäisi ymmärtää hyödyntää enemmän. <BR/>Itse olen myös pakastanut juustoraastetta hyvällä menestyksellä. Sitä on sitten helppo hyödyntää, tarvittaessa, eikä ole pilaantumassa kaapissa.Greeniehttps://www.blogger.com/profile/07985232184833967602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-76159354041838987822008-09-03T15:51:00.000+03:002008-09-03T15:51:00.000+03:00Hyppysellinen: Harvat ja suunnitellut kauppakäynni...Hyppysellinen: Harvat ja suunnitellut kauppakäynnit ovat kyllä varmasti ihan ehdoton säästövinkki silloin, kun elää suht säännöllisesti! Mä olen toistaiseksi vastannut vain oman napani ruokkimisesta, ja päivät vaihtelee niin paljon että sana "säännöllisyys" on mun ruokataloudesta kaukana...<BR/><BR/>Ari: Ajattelin ihan samaa :)<BR/><BR/>Matleena: Kuulin juuri että kaverini ja kämppiksensä olivat ostaneet yhteensä 15 KILOA hedelmiä tuosta tarjouksesta! :D<BR/><BR/>Mari: Totta! Alennuksia kannattaa kyllä kytätä kaikilla hyllyillä. Mä olen aina hirveän huono huomaamaan niitä :(.<BR/><BR/>Oona: Kivaa että postaus oli hyödyksi!Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-68786016551693537192008-09-03T12:53:00.000+03:002008-09-03T12:53:00.000+03:00Tosi hyvä ja hyödyllinen postaus! :)Itsekin yritän...Tosi hyvä ja hyödyllinen postaus! :)<BR/><BR/>Itsekin yritän nyt syksyllä säästää opiskelijabudjetistani lomamatkaa varten, joten täytyy vähän miettiä, mitä sieltä kaupasta tulee kotiin kannettua.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-66260866407149446422008-09-03T09:22:00.000+03:002008-09-03T09:22:00.000+03:00Samana päivänä paistettua leipääkin saa puoleen hi...Samana päivänä paistettua leipääkin saa puoleen hintaan noin tuntia - puolta toista ennen kaupan sulkeutumista (tämä tietysti kauppakohtaista, mutta ainakin Valintatalo harrastaa tätä). Samoin aika monien eineksien ja lihojen parasta ennen päiväys on sunnuntaina, joten niitä saattaa saada puoleen hintaan talvisaikaan juurikin lauantaina, kun ei ole vielä sunnuntaiaukioloja.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-74674074342457344912008-09-02T10:13:00.000+03:002008-09-02T10:13:00.000+03:00Ihana postaus! Tämä on ensimmäinen syksy piiitkäst...Ihana postaus! Tämä on ensimmäinen syksy piiitkästä aikaa, kun en itse palaa takaisin koulunpenkille, nyyh. Tuli melkein haikea olo.<BR/>Kaikille penninvenyttäjille vinkkinä, että tämän ja huomisen päivän ajan saa K-supermarketeista hedelmiä hintaan 1€/kg. Me käytiin eilen "vähän" hamstraamassa.<BR/>Sen tonnikalan ohella kannattaa muistaa myös öljyyn säilötyt sardiinit, jos tonnari alkaa kyllästyttää.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-73806589017231196672008-09-02T00:10:00.000+03:002008-09-02T00:10:00.000+03:00Tuo perunahan näyttää aivan kananpojan ja muumin r...Tuo perunahan näyttää aivan kananpojan ja muumin risteytykseltä.<BR/><BR/>Mainio blogaus minustakin.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-77208327446158239252008-09-01T19:25:00.000+03:002008-09-01T19:25:00.000+03:00Tuohon Veeran mainitsemaan kaupankäyntiin sanoisin...Tuohon Veeran mainitsemaan kaupankäyntiin sanoisin vielä -vai menikö mun tila jo ekan kommentin kohdalla umpeen ;)- että meillä taas säästyy rahaa kun käymme vain kerran pari viikossa kaupassa. ei tule tehtyä niitä heräteostoksia. mutta se riippuu just elämäntilanteesta, suunnitelmallisuudesta ja itsekurista :) <BR/><BR/>Pakastimen ollessa kohtuukokoinen hyvä säästövinkki on tietysti marjastaa ja sienestää näin syksyllä.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-77467477390944216902008-09-01T19:14:00.000+03:002008-09-01T19:14:00.000+03:00Hyppis: Opiskelijoille karjalanpiirakat ja pizza t...Hyppis: Opiskelijoille karjalanpiirakat ja pizza taitaa olla tosi tyypillistä vatsantäytettä: usein kotikotoa pois juuri muuttaneena ei oikein osaa edes ajatella, mitä muuta kaupasta voisi ostaa kuin juuri tuonkaltaisia helppoja juttuja. Mäkin eläisin varmasti samaan tyyliin, ellei elämä olisi jo näin varhain johdattanut tällaiseen ruokahulluuteen :D<BR/><BR/>Veera: Yleensä kun katselee pakasteneuvoja (en nyt osaa heittää lähteitä mutta tyyliin Martat, oppikirjat jne.), mainitaan että juustoa ei yleensä voi pakastaa - paitsi raastettuna. Se johtunee siitä, että juustokönttä ei sulaessaan palaudu ihan normaaliin höylättävään muotoon, mutta raaste pysyy kätevästi vaikkapa uuniruokien tai lämpimien voileipien päälle ripoteltavana. Maku ei siis pakastuksesta kärsi eikä "hienorakennekaan". Mulla tämä on ainakin toiminut, ja heitän sellaiset valmiit raastepussitkin pakastimeen kun en heti keksi käyttöä kaikelle.<BR/><BR/>Tämä koskee siis kypsytettyjä juustoja, tuore- tai raejuustoa en menisi ehkäpä pakastamaan. Veikkaisin että sellaiset vetistyisivät. Ja raastettakin kannattaa pakastaa vain max joitakin viikkoja, sillä rasvaisenahan juusto härskiintyy pakkasessa pidemmän päälle.<BR/><BR/>Ja toi on ihan totta, että harvat jättiostosreissut ei toimi tämäntyyppisessä elossa! Mullakin saattaa kokkaussuunnitelmat siirtyä joskus helposti viikolla eteenpäin... On siis pakko tosiaan suunnitella ruokansa sen mukaan, mikä uhkaa pilaantua, sillä muuten joutuis heittämään hirveästi aineksia pois.<BR/><BR/>Vaahteramäen lina: juurespusseista riittää kyllä iloa pitkäksi aikaa! Hyvä että mainitsit punajuuren, se helposti unohtuu multakin :)Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-56252494257076862722008-09-01T18:29:00.000+03:002008-09-01T18:29:00.000+03:00Opiskeluruokabravuurini on toisaallakin hehkuttama...Opiskeluruokabravuurini on toisaallakin hehkuttamani punajuuri: pussillinen maksaa muutaman euron ja siitä saa ison sosekeiton, jota voi sitten maustaa eri tavoin (timjamia, vuohenjuustoa, rucolaa, smetanaa tai vaikka pestoa.. )Vaahteramäen Linahttps://www.blogger.com/profile/10269856560131554987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-45041514947793213832008-09-01T17:55:00.000+03:002008-09-01T17:55:00.000+03:00piste.:)Pakastettu juustoraaste jäi hämäämään. Min...piste.<BR/>:)<BR/><BR/>Pakastettu juustoraaste jäi hämäämään. Minkälaista juustoa voi pakastaa, ettei sen rakenne ja maku kärsi mittavia ja korjaamattomia vaurioita? Meiks on pakastussäilömisen suuri ystävä varsinkin kun en koskaan heitä mitään pois.<BR/><BR/>Mä antaisin vielä sellaista lisävinkkiä, että kaupassa kannattaa käydä usein ja rakentaa ruoka kotona olevien ainesten ympärille. Tätä harrastan edelleen. Esim. jos minulla on ruukullinen jotain yrttiä, joka kohta nuupahtaa, niin mietin mitä yrtin ympärille voisi rakentaa ja suuntaan sitten kauppaan. Jos käyn kaupassa vain kerran viikossa, on jääkaappini täynnä pilaantuvia tuotteita, koska (varsinkaan opiskelijan elämässä) ei koskaan voi tietää mitä käänteitä eteen tulee ja mihin riennot vie ja onko sitä aikaa kotona kokkailla.<BR/><BR/>Omina ammoisina opiskeluaikoina söin yliopiston (Porthanian) ruokalassa joka päivä. Ruoka oli kohtuullista hintansa ja makunsa puolesta ja se ruokailu oli oiva sosiaalinen tilaisuus.<BR/>Ja jos ei jostain syystä saanut ruokaseuraa, niin aina sai ainakin hyvät naurut kun vain meni sellaiseen pöytään missä oli ennestään vähintään kahden ihmisen seurue ja sitten laittoi vaan korvat hörölleen pöpöröitä suuhun lapatessaan. Miten sitä muiden jutut ovatkin niin hauskoja ja omat vastavuoroisesti äärimmäisen fiksuja...?Veerahttps://www.blogger.com/profile/10025012358247527551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-43272482079351250482008-09-01T15:50:00.000+03:002008-09-01T15:50:00.000+03:00tosi hyvä postaus Anna!oma ja Pastapään ruokavalio...tosi hyvä postaus Anna!<BR/><BR/>oma ja Pastapään ruokavalio opiskeluaikoina oli katastrofaalinen. Puputimme leipää ja karjalanpiirakoita, pizzaa unohtamatta. en todella muista kasvisten tms. laajamittaista hyödyntämistä. pastaa pidimme niin halpana, että harvoin eksyimme perunahyllylle - sääli! nestettä kyllä tankkasimme ;)<BR/><BR/>keitot olisivat olleet edullinen ja maukas ruoka, mutta jotenkin ei tullut mieleenkään. <BR/><BR/>ruokalassa sentään kävin päivisin. osin senkin takia, että meidän ruokalamme sijaitsi mukavasti poliisilaitoksella, jossa myös palomiehet kävivät syömässä...;)<BR/><BR/>pakastimen käyttö on kyllä suositeltavaa, kun haluaa monipuolisen ruokavalion helposti, eikä halua syödä samaa ruokaa montaa päivää peräkkäin. Meillä ei nykyäänkään syödä kahta kertaa peräkkäin samaa ruokaa. Jos jotain aterialta jää, se pakastetaan ja otetaan käyttöön joskus toiste, kun kokkailu ei maistu tai on kiire. perunaruokia ei kylläkään, sillä potut eivät pakastuksen jälkeen maistu.Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.com