tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post1552797714403206694..comments2024-01-06T18:10:39.369+02:00Comments on Unelias kokki: Armenia: Lavash-leipää ja linssikeittoaAnnahttp://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-25064972426430693232013-07-31T10:55:18.741+03:002013-07-31T10:55:18.741+03:00Kiitos kommentista! Tuollainen lavash-leivän käytt...Kiitos kommentista! Tuollainen lavash-leivän käyttö kuulostaakin loogiselta. Ehkä kuiva leipä onkin vähän niinkuin hapankorppu tai näkkäri on meille ruisleipähulluille :)Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-13195028142786591552013-07-05T11:16:51.951+03:002013-07-05T11:16:51.951+03:00Linssi-aprikoosikeittoa pitääkin kokeilla! Aprikoo...Linssi-aprikoosikeittoa pitääkin kokeilla! Aprikoosit ruuanlaitossa jäivät kutkuttamaan Armenian-matkamme jäljiltä.<br /><br />Lavash-leipä on Armeniassa must, sitä sekä/tai jotain muuta leipää oli joka aterialla. Mutta Armeniassa syömämme lavash oli poikkeuksetta pehmeää, ja paikalliset söivätkin esimerkiksi kanaa niin, että käyttivät pehmeää leipää lihan irroittamiseen luistaan ja hoitelivat kanan suihinsa leivässä, ilman ruokailuvälineitä. <br /><br />Kuulemamme mukaan ihan alkuperäinen oikeaoppinen lavash valmistetaan syvissä pyöreissä "maauuneissa", jotka lämmitetään todella kuumiksi ja leipätaikina heitetään uunin seinälle, jossa taikina kypsyy isoksi pehmeäksi ohueksi "letuksi".<br /><br />Lavashia syödään toki paljon muuallakin maailmassa kuin Armeniassa, ja varmasti reseptejä on suunnilleen yhtä monta kuin on tekijääkin. ;)Tanja Karppinenhttps://www.blogger.com/profile/16779084857675702971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-86080017212592111832011-11-10T20:10:33.193+02:002011-11-10T20:10:33.193+02:00Ihan varmasti voi korvata, jos tahtoo! Voi olla, e...Ihan varmasti voi korvata, jos tahtoo! Voi olla, että rakenteeseen ja makuun vaihdos toki vaikuttaa, sillä potaatti sakeuttaa keittoa ja on samalla mukavan neutraali. Mutta hyvää voi silti tulla :)<br /><br />Jäin miettimään, että porkkana voi ehkä olla hieman makea, kun sopassa löytyy jo aprikoosia; mutta jos makeus ei haittaa niin porkkana varmasti toimii :)Annahttps://www.blogger.com/profile/06991450318982251503noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-34639385.post-12222685204035650742011-11-09T13:08:52.095+02:002011-11-09T13:08:52.095+02:00Ah, vaikuttaa herkulliselta. Voisikohan peunan kor...Ah, vaikuttaa herkulliselta. Voisikohan peunan korvata keitossa porkkanalla?Peurankellohttps://www.blogger.com/profile/02313013662047607973noreply@blogger.com