
Uneliaan keittiön versio Veeran loistokkaasta perunasalaatista (keskikokoiselle piknikseurueelle)
15 kiinteää perunaa
1/2 nippu tuoretta vihreää parsaa
200 g feta- tai salaattijuustoa kuutioina
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia
3 rkl karkeaa dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria
*Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.
*Keitä parsaa paistinpannulla vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
*Valmista kastike sekoittamalla salaattikulhossa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, oliiviöljy, kaprikset, karkea sinappi sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Painele kapriksia sekoittaessasi niin, että ne hajoavat.
*Kuutioi perunat, leikkaa parsat parin sentin pituisiksi pätkiksi. Sekoita kulhossa perunakuutiot, parsa sekä fetajuusto niin, että kastike leviää tasaisesti joka puolelle. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
*Myös kevätsipuli tai ennen tarjoilua lisätty rucola sopivat salaattiin.
Perunasalaatti on yksi kevään ja kesän ehdottomia suosikkiruokiani. Tämä resepti menee varmasti kokeiluun, varsinkin kun siinä on parsaa, joka kuuluu myös lempiherkkuihini!
VastaaPoistaNiin kaunis kuva!
VastaaPoistaLaura: Kivaa, jos ohjeesta on iloa keittiössäsi!
VastaaPoistaJams: Kiitos hurjan paljon! Kevätaurinko on paras kuvausavustaja ;)
Onpas jännä idea. :) Parsa on ihanaa aina, joten voisi sitä virittää tuohonkin muotoon! Meillä niin helposti kallistutaan perinteiseen "parsaa ja voisulaa"-yhdistelmään, joka tosin on mainio sekin. :)
VastaaPoistaTän on pakko olla ihan törkyhyvää! Perunasalaatit on rakkautta, ja vielä kun tuo parsa on tuossa bonuksena :) mua harmittaa, että parsaa on tänä keväänä tullut käytettyä tosi vähän, ainoastaan parsakeiton olen saanut aikaiseksi. Onneksi tässä vielä ehtii..
VastaaPoistaNam parsaa, toi näyttää niin hyvälrä! Btw perustin blogin, hihiiiii :). Oot mun listalla jos ei haittaa.
VastaaPoistaTässäkin keittiössä varioidaan:
VastaaPoistasinapinsiemenet päälle kaapista, ei itse sinapista ja kapriksien tilalle oliivisilppua.
Nam nam!!
Kiitos kommenteista Dea, Sanna, Matleena ja Josi!
VastaaPoistaKivaa Matleena, että tosiaan aloitit blogin niinkun puhuitkin! :) Täällä ruokablogeissa on muuten eräs vakkarikommentoija joka on sun kaimasi, ja mä luulin ensin että tämä kommentti oli hältä :D
Josi: Kiitos vinkistä, hyvä idea!