
*Osa pohjataikinan jauhoista korvataan leseillä, jotka tuovat valmiiseen pizzaan makua.
*Ohueksi kaulittu pizzapohja levitetään reilusti öljytyn uunipellin päälle ilman leivinpaperia. Näin pizzapohja pääsee paistovaiheessa kuumenemaan paremmin, ja lopputulos on ihanan rapea.
*Tomaattikastikkeen ja erillisen jauhelihatäytteen sijaan pohjaa varten valmistetaan tomaattinen jauhelihakastike. Jauheliha ja tomaatti maustavat toisensa.
*Täytteitä saa olla runsaastikin, sillä kuuma uuni ja leivinpaperiton pelti pitävät huolen siitä, ettei pohjasta tule vetinen.
Pizzareseptejä on varmasti yhtä monta kuin pizzakokkejakin. Ohje pizzapohjaan löytyy esimerkiksi Myllyn Parhaalta.
Aika hyvä tuo öljyämis-vinkki, ilmeisesti siihen käy esim. rypsiöljy?
VastaaPoistaNimimerkillä uusavuton keittiössä..
Juu, kyseiseen pizzaankin taidettiin rypsiöljyä käyttää.
VastaaPoistaRypsiöljy on muuten öljyistä paras! :) Edullinen, miedon makuinen, suhteellisen lähellä tuotettu ja rasvahappokoostumukseltaan esimerkillinen.